Haliskola kezdőlap

KEDVES HALISKOLÁS DIÁK!

Mi is ez a honlap?

Elsősorban invitálás a Halis István Városi Könyvtárba.

Ma már szokott, hogy a diákok és tanáruk elmegy ki a természetbe, egy-egy erdei iskolába, hogy testközelből is megtapasztalja a természet csodáit.

Mi most a könyvtári iskolába hívunk benneteket, ahol ugyanez történik. A könyvek, információk rengetegébe invitálunk, hogy tapasztald meg a felfedezés, az olvasás, a keresés és megtalálás örömét. Hogy jó élményeid legyenek a könyvtárról, aki barátod lehet majd egyetemista korodban, felnőtt életedben is. Játszva tanulunk ezeken a programokva és tanulást mímelve játszunk az ezer lehetőséggel, ami előtted áll itt. A Haliskola Halis Istvánról kapta a nevét, aki sok arra érdemes diákot támogatott életében, s aki az első kanizsai közkönyvtáros volt (akkoriban könyvtárőrnek nevezték).

Mit is ajánlunk a HALISKOLÁBAN ? Játékos  könyvtári órákat és izgalmas iskolai órákat könyvtári környezetben (könyvek és számítógépek közt, könyvtároskalauzokkal).


KEDVES PEDAGÓGUSOK, KÉPZŐK!

Mi is a HALISKOLA? Milyen szerepe is lehet az Önök munkájában?

A HALISKOLA olyan program, melyben pedagógusok, képzők, azaz Önök és az Önöket segítő könyvtár, könyvtáros arra szövetkezik, hogy a mindennapi élethez szorosan kapcsolódó könyvtárhasználatot mutasson be diákjaiknak. Arra törekszünk, hogy a diákok természetes módon tudjanak élni a könyvtár valamennyi szolgáltatásával tanulás, szórakozás, tartalmas időtöltés közben.

Azt látjuk, hogy a kor színvonalán álló könyvtárhasználat sikeresebbé teheti az oktatást, képzést magát is, a gyenge, hiányos könyvtárhasználati gyakorlat pedig jelentős mértékben gátolja a tanulókat sz önálló tanulásban, iskolai munkában.

Azt is tapasztaltuk, hogy egy új tanulási, tanítási környezet jó hatással van az oktatásra, motíváltabbá teszi a tanulót, érdeklődőbbé, főleg, ha az a környezet elüt mindennapi környezettétől. Erre jó példa az erdei iskola, amit mintának is tekintettünk e programban.

Ezért is hívjuk Önöket, hogy tartsanak órákat a könyvtárban, vegyenek részt könyvtárismereti óráinkon, segítsenek szakmai tanácsaikkal, észrevételeikkel. Ezért szervezzük meg HALISKOLA WORKSHOP-jainkat, melyekre külön is hívjuk Önöket.Mindez most egy pályázat keretében jön létre, de reményeink szerint még nagyon sokáig fogunk együtt dolgozni.

Várjuk Önöket bármikor, bármilyen formában.

 

Tisztelettel:

Kardos Ferenc

programgazda

T: 06/30/6287268

info@nagykar.hu


Megosztás: