HALISKOLA WORKSHOP

A HALISKOLA WORKSHOP-okon azok a pedagógusok, diákok, akik ellátogatnak hozzánk, a könyvtárba, megtapasztalhatják, hogy mennyi mindenben tud segíteni nekik a könyvtár. Különböző órákat, foglalkozásokat ajánlunk:

a, Az egyik óratípus az általános- és középiskolai pedagógusok által  a könyvtárban, a témához kapcsolódó könyvtári környezetben megtartott órák, melyekbe beépül a könyvtárhasználat. Ezekről szintén a menűsorból tájékozódhat minden érdeklődő.

b, A másik típus a KÖNYVTÁRÓRA, mely a könyvtárban megtalálható szolgáltatásokat, azok használatát ismerteti meg a diákokkal, és a pedagógusokkal. Eddig az alábbi órák tematikáját dolgoztuk ki, ügyelve a korosztályi-, életkori sajátosságokra és a gyermekek előzetes könyvtári ismereteire:

Emellett KÖNYVTÁRÓRAKÉNT kínálunka Halis István Városi Könyvtárban honos tevékenységekre épülő foglalkozásokat, így az

c, Vannak azonban olyanóráink is, amelyek az iskolai tananyagot a könyvtár éleréből vett adatokon keresztül, sajátos ötvözetként nyújtunk. Ilyen a

Ezekről a könyvtárórákról bővebb ismertetést  (a foglalkozások leírása, tematikája, eddig megvalósult órák tapasztalatai) a baloldani menűsorban tájékozódva ismerhetik meg.

A lehetőségek gyakorlati bemutatásán túl célunk a könyváros-pedagógus-diák párbeszéd a szakmai együttműködések lehetőségeiről, a könyvtár oktatási helyszínként való elfogadásáról.

Az iskolák egy része projektnapok keretében vette igénybe ezeket a foglalkozásokat, először a bánokszentgyörgyi Arany János Tagiskola, majd a kanizsai iskolák: időrendben a Rozgonyi úti, a kiskanizsai, a palini, és a Kőrösi Csoma Sándor általános iskola, valamint a Cserháti Sándor szakközépiskola


Megosztás:   


Írja meg véleményét!
Név: *
E-mail: *
Weboldal:
Vélemény: